Er was eens een tijd…dat bedrijven hun “waste” water ongezuiverd loosden. Andere tijden, andere zeden. Gelukkig is het besef gegroeid bij zowel verbruikers als de overheid dat onze rivieren en gronden dienen te worden beschermd tegen systematische vervuiling.

Vandaag dienen bedrijven hun productiewater te zuiveren alvorens te lozen. Als er al wordt geloosd. Meer en meer wordt het terugwinnen van afvalwater als een kostenbesparing gezien. Investeringen in doorgedreven industriële waterzuiveringsinstallaties worden overwogen of doorgevoerd.

Industriële waterzuivering maakt gebruik van zandfilters. Weliswaar een maatje groter dan de zwembadfilter, evenwel gebaseerd op hetzelfde principe. Grote en kleinere vuildeeltjes worden door het zand uitgefilterd, waarna het water een verdere behandeling kan ondergaan.

Euroquartz biedt niet enkel het drinkwaternorm DIN EN 12904:2005 goedgekeurde kwartszand . Wij bieden u ook de service van het inblazen via tankwagen, rechtstreeks in uw watertank of vat en dit volledig stofvrij. Hiervoor werken wij met vaste partners met tonnen ervaring in het inblazen van zand. Afstand is alvast geen probleem. Er wordt ingeblazen over een afstand van wel 80 meter !